Monica ritterband
Askov Højskole

Se foto

Lektørudtalelse

Læs artikel

Liv & Puls

Læs artikel

Nordjyske - Bo Godt

Læs artikel

Chairytale - VELA

Læs artikel

Wood Supply dk

Læs artikel

Airborne - Eilersen

Download pressemeddelsen

Dansk Møbel Design

Læs artikel

Skranke og køkkenkoncept InBetween

Læs pressemeddelsen

Magasinet SKOVEN

Læs artikel

Dagbladet – Roskilde

Læs artikel

Monica Ritterbandfår designpris

Morsø 7600-serien designet af Monica Ritterband, har vundet den prestigefyldte internationale designpris »Red Dot 2010«

Download pressemeddelsen

Living etc (UK)

Landsdækkende engelsk boligmagasin

Læs artikel

Kinesisk boligmagasin

I det mest trendsættende boligmagasin i Kina er der i marts måned 2010 trykt en stor artikel om Monica Ritterbands brændeovn fra Morsø samt tilbehør.

The Wall Street Journal (USA)

Læs artikel

House & Garden (UK)

En af Englands største boligmagasiner viser Morsø 7600 i engelsk interieur.

Læs artikel

Morsø-ovnserien lanceret i USA

Morsø-ovnserien blev lanceret i USA 2009 på messe i Reno, hvor den blev nomineret ved brændeovnenes Oscar-uddeling, den såkaldte "The Westa Award".

Magasinet Liv & Bolig

Læs artikel

Aktuel Grafisk Information

Læs artikel

Kunstbog

”Monica Ritterband ....og kunsten” er titlen på Monicas nye store kunstbog. Kunstbogen rummer værker fra perioden 1996 – 2008. Om kunstbogen har kunsthistoriker og museumsdirektør Thomas C. Thulstrup, Museum Salling, skrevet følgende: ”Det er en kompromisløs bog hvor det grafiske, fotografierne og kunsten på formidabel vis interagerer og tilsammen udgør et overflødighedshorn af en bog”.

Det musiske julebord

Royal Copenhagens største PR-indsats er de årlige juleborde som dækkes i deres flagskibs forretning på Amagertorv. Monica Ritterband blev sammen med 5 andre af RC’s designere bedt om at dække et bord med omdrejningspunktet i eget stel. Monicas Musica blev til et stort musikalsk julebord, hvor man dels kunne sidde på tubaer og dels se en kæmpe tuba med kristtjørn i gabet. På bordets rå planker havde Monica hentet skovbund ind, mos og kogler, som hun satte sammen med bladgulds forgyldte sofanoder. Omkring bordet havde hun inviteret blandt andre: Kim Larsen, Johnny Cash, Paul McCartney, Anne Linnet, Nikolaj Znajder. Julebordene blev set af tusinder igennem hele julemåneden 2007.

Store kærlighedsnoder for RC

I efteråret 2007 lancerer Royal Copenhagen Monica Ritterbands kærlighednoder som en stor sort porcelæns figur.

Gigant i mursten

Monica Ritterbands første skulptur i mursten blev afsløret juni 2007 med en stor fest hos entreprenørvirksomheden Enemærke og Petersen. Skulpturen "Sammenhold" som Monica Ritterband udførte i samarbejde med murerne fra E&P havde været et år under vejs og har nu sin faste plads i Klostergården i Ringsted.

Monica til indvielse af Illums
Bolighus i Oslo

Torsdag den 16.11.06 blev en historisk dag for Illums Bolighus og Oslo, idet Bolighuset åbnede en søsterforretning i det eksklusive House of Oslo. Monica var inviteret med til åbningsdagene, hvor hun graverede sin signatur i sine Holmegaards ”City Light”-stager til de købeglade nordmænd. Her ses annoncen som blev bragt I Aften Posten, Norges svar på Berlingske Tidende.

Børsen

Læs artikel

Bolig Eksklusiv

Læs artikel

Salon Interior

Ruslands største boligmagasin

Download artikel

Airport Magazine

Læs artikel

Sterling Magazine no. 11

Læs artikel

Havelivet · dk

Læs artikel

Eurostyle

Læs artikel

Nordjyske - Bo Godt

Læs artikel

Træ & Møbel Industri

– Fagmagasin for træ-, møbel- og bygningsindustri

Læs artikel

idag.dk – industriens dagblad

Læs artikel

Bænk-koncept

Monica Ritterband har designet et helt særligt bænk-koncept af gamle bolværkspæle fra Holmen og flåde-egetræer fra skovene ved Vallø Slot. Dermed har hun forvandlet historisk træ til moderne dansk design. Bænk-konceptet bærer navnet NatureHistory og består af tre bænkserier, »Holmen«, »Frederik den 6.« og »Flow«.

Download pressemeddelsen

Eurostyle

Fri – din bolig

Læs artikel

Sunday Times

Den landsdækkende store engelske avis Sunday Times, viste Monica Ritterbands brændeovn på et dobbeltopslag.

LIV og BOLIG

Læs artikel

Patio & Hearth products report

Læs artikel

Aftenposten (Norge)

– om design og den grønne linie

Læs artikel

Artikel i Traditional Homes (USA)

– en af USA's største boligmagasiner skrev en anprisende artikel om Monica Ritterbands brændeovn fra Morsø Jernstøberi.

Tv-indslag Morsø Jernstøberi

Se indslag

Times Magazine

I oktober 2009 bragte Times Magazine en rosende omtale af brændeovnen fra Morsø.

Brændeovn fra Morsø

Monica Ritterband har for Morsø jernstøberi A/S skabt en unik serie af cirkelrunde brændeovne med et gigantisk indblik til ilden. Den store glasrude er den største i Morsøs historie. Læs mere under menuen: design/Morsø

Monicas 7'er stole gik til højeste bud

DRs storstilede indsamlingsprogram i samarbejde med Danmarks største NGOere løb af stablen den 26.01.2008 med hele Danmark som publikum. Monica Ritterband blev sammen med en række andre kunstnere opfordret til at male på Arne Jacobsens berømte 7'er stole. Monicas stole - som var en kærlighedserklæring til kærligheden opnåede en delt første plads - hendes stole-projekt gik til 40.000 kr.

Dråbe stager for Holmegaard

Monica Ritterbands dråbe-univers er nu genskabt som en stage- og vaseserie. Stagerne består af 5 dråbe-motiver og vaserne af to. Vaserne er sandblæste på ydersiden og højglans på indersiden og fås i to varianter i både sort og hvid.

Tv-indslag Danish Art Weaving

Se indslag

Brosten på stof

Cobblestones er navnet på Monica Ritterbands nye møbelstof for Danish Art Weaving. Cobblestones blev lanceret på møbelmessen i Bella Centret. Cobblestones fås i 52 farvekombinationer.

Stålrelieffer til skole

På Vejle Tekniske fejrede man den 26. august 2005 sit 150 års jubilæum med en ny tilbygning og tre store værker i håndpoleret stål skabt af Monica Ritterband. Den største er en frise, der måler 40 meter og har titlen "Musikken i teknikken", det andet værk er en stor vægskulptur i stål med titlen "Human Triumph" (foto her på siden) og det tredje værk er relieffet med fabeldyrene "Triumphatorerne".

Den store Dråbevæg

Virksomheden La Farge Roofing havde samlet deres medarbejdere på teglværket i Volstrup for at afsløre det 58 kvadratmeter store vægrelief som Monica Ritterband havde skabt til Volstrup i samarbejde med deres håndstrygere. Værket består af 30 keramiske og glaserede dråber, hvoraf den største måler godt halvanden meter. Nogle dage inden afsløringen var Monica på Volstrup for at justere de sidste dråber på plads.

Musica spiller sig til platin

I 2003 lancerede Royal Copenhagen et nyt stel med design af Monica Ritterband. Musica stellet er bygget op omkring seks nodefigurer med hver sin personlighed, som springer frejdigt henover tallerkner, kopper, skåle og fade. I 2006 bliver stellet udvidet med en thermokop med nodemotiv i platin. Det er første gang Royal Copenhagen arbejder med kombinationen af det ædle platin og porcelæn. Samtidig kom også en tronstol i hvidt uglaseret porcelæn, hvorpå Sofanoden, Noden med de lange ben, Nabonoden og Kærlighedsnoderne kan placeres.

Isenkræmmerbranchen

Læs artikel

Fyns Stiftstidende og Fyns Amts Avis

Fyns Stiftstidende og Fyns Amts Avis

Læs artikel

Blå bog

Monica Ritterband er blevet optaget i Blå Bog 2012

Skranker og køkkenkonceptet

Licitationen

Læs artikel

Byggeri+Arkitektur

Wood Supply

Læs artikel

Artikel i The Chronicle Herald (USA)

The Chronicle Heralds Arts & Life tillæg viser Monica Ritterbands brændeovn samt tilbehør fra Morsø.

Berlinske Tidende

Læs artikel

Dansk møbel design

Læs artikel

Traditional Homes udlodder brændeovn

I efteråret 2009 udlodder en af USA’s største boligmagsiner "Traditional Homes" Monicas brændeovn

Hearth & Home (USA)

Landsdækkende amerikansk specialmagasin med fokus på brændeovne.

Monica designer for Raadvad

Til Raadvads 250 års jubilæum som blev fejret i marts måned 2008 har Monica i samarbejde med designeren Tobias Jacobsen (barnebarn af Arne Jacobsen)skabt universet "Tango". Monica designede først et kværnsæt som tog sit udgangspunkt i det feminine og det maskuline. Anima og Animus. Derefter designede Tobias et matchende bestik. Raadvad introducerede i forbindelse med jubilæet Monica Ritterband som en af Raadvads nye designere. Her i græsset med designerne Mads Odgaard og Tobias Jacobsen

Monicas tangenter

I efteråret 2007 indledte Danmarks største bagerkæde en storstilet og landsdækkende TV kampagne, hvor de introducerede deres nye bagværk "Monicas Tangenter" - opkaldt efter Monica Ritterband. Samarbejdet blev indledt efter at bagerkæden året forinden havde fået succes med at anvende et tekstil som Monica havde designet for kæden og som i enkle og præcise streger fortalte bagværkets historie. Kæden etablerede derefter kontakt til både Monica og Royal Copenhagen og det nye trekantssamarbejde hvor kagerne blev vist på Monica Ritterbands kongelige porcelænsstel "Musica" fik megen opmærksomhed.

Monicas Cowparade ko

Den store internationale Cowparade-event kom sommeren 2007 til København. Her blev Monica Ritterband sammen med 44 andre kunstnere udvalgt til at dekorere en glasfiberko i naturlig størrelse. Monica malede sin ko med sine kendte dråber. Og koen fik navnet "Sign of Life". Først blev køerne udstillet rundt omkring på markante pladser i København for derefter at ende på en kunstauktion, hvor overskuddet skulle gå til Red Barnet. Monica Ritterbands dråbeko fik en prominent placering først et par måneder på Kongens Nytorv og og derefter i Tivoli, hvor den stod sommeren over. Ved selve kunstauktionen gik Monicas ko til fjerdehøjeste pris. Efter auktionen blev dråbekoen udvalgt til at blive skabt i miniaturestørrelse.

Berlingske Boligen Fri

Læs artikel

Berlingske Business

Læs artikel

Ny pudeserie

Møbelstoffet Cobblestones og Cobblestones plain for Danish Art Weaving er udvidet med en eksklusiv pudeserie i 2 gange 15 farvevarianter.

Monicas brosten i Illums Bolighus

Illums Bolighus arrangerede en event med Monicas glastager ”Citylight” fra Holmegaard samt møbeltekstilet Cobblestones. Bolighusets dekorationsafdeling havde til lejligheden skabt et stort udstillingstableau med Monicas brosten i stof og glas. Begge designs tager sit udgangspunkt i de gamle bykerners brolægning.

Dancers på tæpperne

Den 1. september lancerede og fejrede Egetæpper den nye kollektion "Dancers by Monica Ritterband" med en balletforestilling som Peter Schaufussballetten havde koregraferet til lejligheden. "Dancers" er et tæppekoncept, hvor motiverne optræder i mange forskellige kombinationer og beskæringer. Konceptet består af en væg-til-væg kollektion, en serie af løse tæpper i 4 størrelser, samt de helt specielle og unikke tæppefliser, der kan lægges i hele eller dele af rummet. I alt rummer kollektionen over 100 forskellige varianter. Se eksempler fra kollektionen under menupunktet Egetæpper.

Musica

Musica-stellet udvides med blandt andet en sukkerskål og en mælkekande. På sukkerskålen optræder klaverbokseren og på mælkekanden ser man Hvilenoden og en beskæring af den tynde nodes krydsede ben. Udover sukkerskål og kande er der nu lanceret seks forskellige skåle, et stort fad, en salatskål, to forskellige æggebægre samt to små hvide figurer af Hvilenoden og Sofanoden. De nye produkter kan ses på Den Kongelige porcelænsfabriks hjemmeside: www.royalcopenhagen.com

Airport Magasin

Download artikel

Frederiksberg Bladet

Læs artikel

Aftenposten (Norge)

Læs artikelmonica ritterband