STORE SKULPTURER

SMÅ SKULPTURER

STORE MOSAIKKER

MINIATUREMOSAIKKER

MALERIER – PORTRÆT

MALERIER

SÆRTRYK

LYRIK

KUNSTBOG

 

dkuk
Monica ritterband

Monica Ritterband er kendt for sine nodefigurer i porcelæn, men også for hendes rustne jernskulpturer, modellerede kvindekroppe og højglanspolerede stålfigurer. »Helt Alene« er navnet på Monica Ritterbands bronze­kvinde, der sidder massivt forankret under sit net, sit gitter, sit værn.
»Skulpturen udtrykker den melankoli, den nøgenhed, den ensomhed som jeg mener selv den mest livsglade kvinde kan opleve fra tid til anden. En ensomhed som er så vigtig at være i. For uden den tror jeg heller ikke man kan holde sin energi i live. Det er i ensomheden man ofte får alting på plads.«

For Integrationsministeriet blev Monica Ritterband bedt om at lave en prisskulptur, som skulle symbolisere begrebet integration.
»Jeg måtte først tænke nøje over hvad det ord, det begreb, betød for mig. Jeg kom frem til at integration dybest set er et spørgsmål om ligeværdig dialog, åbenhed og hjertelighed. Og derefter skulle ordene så transformeres til en synlig form.«
Det blev til prisskulpturen »Vækst« som kronprinsesse Mary flere gange har overrakt til de, der har gjort de største indsatser for at fremme integrationen.

webdesign: kailow

monica ritterband
stop