eilersen

RAADVAD

MORSØ BRÆNDEOVNE

MORSØ TILBEHØR

GEORG JENSEN DAMASK

HOLMEGAARD

EGETÆPPER

DANISH ART WEAVING

BONDESKOVGAARD

INBETWEEN, KØKKENER OG SKRANKER

AIRBORNE BORDE

VERMUND

ROYAL COPENHAGEN

OUTRUP VINDUER & DØRE

DIVERSE

dkuk
Monica ritterband

At designe, tegne en stol, som skulle ende med at blive til virkelighed, har Monica Ritterband i årevis haft liggende i hovedpuden som den ultimative drøm. Denne flytbare skulptur i rummet, hvis funktionalitet skal leve op til den absolutte menneskelige magelighed, har været en udfordring af de større, fortæller hun.
Monica endte med at tage sit udgangspunkt til stolen »Chairytale« i hendes egen kunstneriske verden, idet hun byggede stellet med inspiration fra sin store og tonstunge murstens skulptur, som hun havde udført i 2007. Skulpturen som består af buer på buer er blevet til selve stolens stel.

Hendes mål med stolen var, at den skulle kunne opfattes ved et enkelt blik. Den måtte ikke bestå af en masse sindrigheder, som ville bremse blikket. Den skulle fortælle sin historie, sit eventyr på et splitsekund. Den skulle være let og elegant - men samtidig så solid at se på, at man uden videre ville føle sig tryg ved at klaske sig ned i den. Den skulle være en ener, men samtidig glide smukt ind i en bred vifte af indretninger.
»Jeg håber, at min fortælling »Chairytale« kan leve op til mine egne forhåbninger, og at den vil hviske sin lille historie ind i kroppen på alle, der vil få lyst til at sætte sig i den.« Slutter Monica Ritterband

webdesign: kailow

monica ritterband
stop