Monica Ritterband har designet et helt særligt bænk-koncept af gamle bolværkspæle fra Holmen og flåde-egetræer fra skovene ved Vallø Slot. Dermed har hun forvandlet historisk træ til moderne dansk design.


Bænk-konceptet bærer navnet NatureHistory og består af 4 bænkserier, »Holmen«, »Frederik 6.«, »Flow« og som noget nyt »Nyboder«, der er en specialdesignet serie til det historiske område Nyboder i København.Bænkserien blev udvalgt af blandt andre: Københavns kommune, Kunstakademiet, Forsvarsministeriet, A.P. Møller fonden, kulturstyrelsen m.fl.

Det historiske træ har stået under vand i over 200 år. Derved er det blevet saltvandsimprægneret, så det kan holde langt ind i fremtiden.

Bænkene er produceret af Bondeskovgaard Savværk, som gjorde et historisk kup, da forstmand og skovejer Palle Nielsen i sommer kom i besiddelse af bolværkspælene. Pælene er nemlig det sidste træ, der er tilbage af det gamle tømmer fra Holmen.

Bænken »Holmen« inspirerede Monica Ritterband og Bondeskovgaard Savværk til også at skabe en åben serie bænke. Bænkene »Frederik 6.« og »Flow« er ligeledes skabt af træ med historisk kerne, nemlig 200 år gamle flåde-egetræer fra skovene ved Vallø Slot.

næste